Βραχύς χαλινός

βραχύς-χαλινός

 

Τι είναι ο βραχύς χαλινός;

Ο χαλινός του πέους είναι μια δερματική πτυχή η οποία βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους και συνδέει τη βάλανο με το κυρίως σώμα του πέους. Ο χαλινός του πέους έχει ελαστικότητα και βοηθά στην αυτόματη επαναφορά του δέρματος του πέους όταν αποκαλύπτεται η βάλανος. Ο βραχύς χαλινός αποτελεί μια συγγενή κατάσταση η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου κατά την στύση.

Η κατάσταση αυτή αφενός επιδρά αρνητικά στη σεξουαλική δραστηριότητα του άνδρα και αφετέρου εμποδίζει την καλή υγιεινή του πέους.

 

«Laser χαλινού στο ιατρείο μας – Άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα με ιδιαίτερο προσιτό κόστος»

 

Βραχύς χαλινός – Ποιες είναι οι επιπλοκές;

    1. Ρήξη χαλινού: O βραχύς χαλινός στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης κατά τη διείσδυση μπορεί να υποστεί ατελή ρήξη με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αιμορραγία εκ του πέους λόγω της μεγάλης συσσώρευσης αίματος κατά τη στύση. Ο φόβος βέβαια του ασθενούς, εχει ως αποτέλεσμα να “χάσει” τη στύση του εκείνη τη στιγμή και αυτόματα να σταματήσει η αιμορραγία. Στο σημείο της ρήξης η διαδικασία της επούλωσης δημιουργεί ινώδη ιστό με αποτέλεσμα να χάνεται η ελαστικότητα του χαλινού και να δημιουργείται προδιάθεση για υποτροπή της ρήξης. Οι υποτροπιάζουσες μικρορήξεις του χαλινού, γίνονται άναρχα με αποτέλεσμα οι ατελείς ρήξεις να δημιουργούν δυσμορφία στην κάτω επιφάνεια του πέους και κρεατώματα που δίδουν μια κακή αισθητική εικόνα.
    2. Επίπτωση στην σεξουαλική ζωήO βραχύς χαλινός επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική δραστηριότητα του άνδρα λειτουργώντας ως εμπόδιο στην ανάπτυξη του εμβιομηχανικού μοντέλου του πέους κατά τη στύση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της στύσης, τα σηρραγγώδη σώματα του πέους γίνονται σκληρά και άκαμπτα ενώ και η βάλανος “φουσκώνει” και λειτουργεί ως “αμορτισερ” το οποίο υποδέχεται τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί ο κόλπος στο πέος κατά τη διείσδυση. Για να λειτουργήσει ορθά το πέος, θα πρέπει να είναι απολύτως ευθύ. Οι ανδρες ομως με βραχυ χαλινό, κατά τη φάση της στύσης, λόγω ισχυρής έλξης της βαλάνου προς τα κάτω, εκθέτουν την άνω επιφάνεια των σηρραγγωδών σωμάτων στις ισχυρές πιέσεις του κόλπου με αποτέλεσμα πόνο και δυσφορία κατά την επαφή.Στις επιπλοκές που μπορούν να προκληθούν από έναν πιο κοντό χαλινό περιλαμβάνονται:
    3. Πλημμελής υγιεινή: Ο βραχύς χαλινός λόγω άλγους εμποδίζει την καλή υγιεινή του πέους με αποτέλεσμα τοπική μυκητίαση ή τοπική φλεγμονή oι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στην σύντροφο.

Ποια είναι η θεραπεία του Βραχέος Χαλινού

Η θεραπεία του βραχέος χαλινού είναι χειρουργική. Συγκεκριμένα η αποκατάσταση γίνεται με επέμβαση Laser χαλινού. Με τη μέθοδο αυτή πραγματοποιείται διατομή του βραχέος χαλινού με χρήση laser ή μονοπολικής διαθερμίας ή διπολικής διαθερμίας. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία, στο ιατρείο μας και η χρονική της διάρκεια είναι περίπου 20′. Ενδέχεται να απαιτηθεί και η χρήση ραμμάτων ανάλογα με την κρίση του ανδρολόγου.

 Ο ασθενής μπορεί να είναι σεξουαλικά ενεργός μετά από περίπου 20 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

 

Η πολυετής εμπειρία και η επιστημονική κατάρτιση του Ουρολόγου – Ανδρολόγου Χρήστου Τσαλίκη του επιτρέπουν την ανώδυνη και αποτελεσματική αποκατάσταση του βραχέος χαλινού.

Ο Ιατρός πραγματοποιεί την επέμβαση Laser Χαλινού στο ιατρείο του σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος, κάνοντας χρήση τελευταίας γενεάς τεχνολογικού εξοπλισμού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό για οποιοδήποτε ζήτημα Υγείας σας απασχολεί.