Περιτομή με Laser

Περιτομή με Laser & Οφέλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τι είναι η περιτομή με Laser;

Η περιτομή με Laser αποτελεί μια από τις πιο προηγμένες διαδικασίες περιτομής. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο εξειδικευμένος χειρουργός αφαιρεί μέρος της ακροπροσθίας, δηλαδή της δερματικής πτυχής που καλύπτει την βάλανο, με την βοήθεια μιας ακτίνας Laser υψηλής ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν προκαλείται αιμορραγία, το τραύμα παραμένει καθαρό, ενώ παράλληλα οι περιβάλλοντες ιστοί διατηρούνται καλύτερα.

Αυτή η διαδικασία είναι άμεση και αναίμακτη. Διαρκεί γύρω στα 10 – 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας που απαιτείται είναι πολύ λιγότερος σε σύγκριση με τις άλλες χειρουργικές μεθόδους. Ο μετεγχειρητικός πόνος επιπλέον, όπως και οι ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθει ο ασθενής έπειτα από την επέμβαση είναι πολύ μικρότερης έντασης.

Πότε κρίνεται η περιτομή με Laser αναγκαία;

Η περιτομή με Laser προσφέρει πολλά οφέλη έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει επιτυχώς στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως:

 • Η βαλανίτιδα, δηλαδή μια φλεγμονή της βαλανού.
 • Η φίμωση. Αυτή η πάθηση αφορά την στένωση της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους, εμποδίζοντας την αποκάλυψη της βαλάνου.
 • Η παραφίμωση, η οποία πρόκειται για μια επείγουσα ουρολογική κατάσταση που μειώνει την ροή του αίματος στην βάλανο, προκαλώντας μελάνιασμα, σκλήρυνση και δομικές αλλαγές του πέους.
 • Η βαλανοποσθίτιδα, που σχετίζεται με την παράλληλη φλεγμονή της βαλάνου και της ακροποσθίας.

Σε περίπτωση επομένως που παρατηρηθούν τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικευμένο ουρολόγο – ανδρολόγο, προκειμένου να τα αντιμετωπίσετε. Οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή του πέους πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Η καθυστέρηση της θεραπέιας μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη βλάβη του πέους. Πιο συγκεκριμένα δεν πρέπει να παραβλέπονται:

 • Πόνος ή δυσφορία κατά την ούρηση.
 • Πρησμένο πέος.
 • Αδυναμία ανάσυρσης της ακροπροσθίας.
 • Απελευθέρωση δύσοσμων εκκρίσεων από την περιοχή.

Ωστόσο, η περιτομή μπορεί να διεξαχθεί και για αισθητικούς λόγους. Μπορεί δηλαδή να συντελέσει στην διαμόρφωση της εμφάνισης, του μεγέθους και του σχήματος της ακροπροσθίας.

Τι να περιμένετε μετά από την περιτομή με Laser;

Η ανάρρωση μετά την περιτομή με Laser είναι συχνά ταχύτερη και συνεπάγεται λιγότερες επιπλοκές σε σύγκριση με τη συμβατική περιτομή. Η περιτομή με laser ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και οι ασθενείς βγαίνουν από το νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες την ίδια μέρα. Υπάρχει ελάχιστος πόνος ή ενόχληση μετά την επέμβαση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβουν κάποια αντιβιοτικά για την πρόληψη λοιμώξεων.

Το πρήξιμο και ενόχληση του πέους που μπορεί να παρατηρηθεί διαρκεί για περίπου 3 – 4 ημέρες και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους, ενώ τα άτομα που εκτελούν χειρωνακτική εργασία θα χρειαστούν γύρω στις 6 -7 ημέρες. Τέλος, η πλήρης επούλωση του τραύματος επιτυγχάνεται έπειτα από 7 – 10 ημέρες.

Περιτομή με Laser & Οφέλη

Η περιτομή με Laser είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μόνιμης αφαίρεσης της ακροποσθίας με τις λιγότερες δυνατές μετεγχειρητικές επιπλοκές. Αυτή η χειρουργική επέμβαση δεν απαιτεί νοσηλεία και μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, γεγονός που μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την ολική αναισθησία.

Επίσης, η περίοδος αποκατάστασης είναι πολύ γρήγορη σε σύγκριση με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση περιτομής. Η περιτομή με Laser είναι πολύ πιο ακριβής από την κλασσική χειρουργική και βοηθά στην πρόληψη επιπλοκών, όπως η εκ νέου ανάπτυξη της ακροποσθίας. Επιπλέον, τα αισθητικά αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι πολύ ανώτερα.

Τα βασικότερα όφέλη αυτής της θεραπείας είναι:

 • Διαδικασία μόλις λίγων λεπτών.
 • Ελάχιστη απώλεια αίματος
 • Μηδενική πληγή ή ουλή μετά τη διαδικασία.
 • Αμελητέος κίνδυνος μόλυνσης.
 • Δεν επηρεάζει τη γονιμότητα του άνδρα.
 • Μόνιμη λύση για όλα τα προβλήματα της ακροποσθίας.
 • Δεν προκαλείται πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.
 • Ποσοστό επιτυχίας 100%.
 • Μόνιμη λύση, χωρίς υποτροπή μετά τη διαδικασία Laser.
 • Άμεση επάνοδος στις καθημερινές ασχολίες από την επόμενη μέρα.

Ο Δρ. Τσαλίκης Χρήστος είναι ειδικός χειρουργός – ουρολόγος, με εξειδίκευση στην ανδρολογία. Η μακρά εμπειρία του στον χώρο τον καθιστά ικανό ως προς την αντιμετώπιση όλου του εύρους των περιστατικών, αναφορικά με ουλορογικές, ανδρολογικές και σεξουαλικές παθήσεις.