Ο Τσαλίκης Χρήστος του Γεωργίου γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1967 και περάτωσε τις Λυκειακές υποχρεώσεις του στο 2ο Λύκειο Πετρούπολης. Εισήχθη κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου και αποφοίτησε.

Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά “Άγιος Παντελεήμονας” και απέκτησε το 2005 την ειδικότητα του Χειρουργού – Ουρολόγου. Μετά από εκπαίδευση στην υπερηχοτομογραφία του ουροποιογεννητικού συστήματος έλαβε από το ΚΕ.Σ.Υ. άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφήματος ουροποιογεννητικού συστήματος, με εξειδίκευση στον ανδρολογικό υπέρηχο.
Κατόπιν προφορικών και γραπτών εξετάσεων απέκτησε τον τίτλο του Fellow of European Board of Urology (FEBU) και έγινε μέλος του Κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2006 (ανδρολογικό ιατρείο). Σε αυτό το χρονικό διάστημα εξειδικεύτηκε στην ανδρολογία στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ και ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕ.Σ.Α.Υ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), υπό τον νυν καθηγητή Ουρολογίας κο Δ. Χατζηχρήστου.

Ακολούθησε η εξειδίκευσή του στην ανδρική υπογονιμότητα με ειδικό αντικείμενο το διαγνωστικό έλεγχο του σπερμοδιαγράμματος (Πανεπιστήμιο Karolinska, Σουηδίας).Tο Σεπτέμβριο του 2007, μετεκπαιδεύτηκε στον ουροδυναμικό έλεγχο από το Bristol Urological Institute (Certificate in Urodynamics).

Οι τομείς εξειδίκευσής του στην Ανδρολογία αφορούν την αντιμετώπιση των σεξουαλικών παθήσεων, της ανδρικής υπογονιμότητας, των παθήσεων του προστάτη και των παθήσεων των εξωτερικών γεννητικών οργάνων του άνδρα.

Συμμετέχει ως ερευνητής σε Πανευρωπαϊκές κλινικές μελέτες που αφορούν τις ανδρολογικές παθήσεις και συνεργάζεται ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης με γνωστά Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.