Μικροφαλλία – Φαλοπλαστική

Το μέσο μέγεθος του πέους σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνεται μεταξύ 8-13 εκατοστά (3 έως 5 ίντσες) ενώ σε κατάσταση στύση κυμαίνεται μεταξύ 13-18 εκατοστά (5-7 ίντσες).

Ως μικροφαλλία ορίζεται το μέγεθος του πέους που είναι μικρότερο από 7 εκατοστά κατά την διάρκεια πλήρους στύσης.

Η μικροφαλλία είναι μια συγγενής κατάσταση η οποία σε μερικές περιπτώσεις οφείλεται σε διαταρραχή των ορμονών (υπογοναδοτροφικός ή υπεργοναδοτροφικός υπογναδισμός).

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι φοβίες των ανδρών για το μέγεθος του πέους τους είναι αστήρικτες και το σύνολο σχεδόν των ανδρών έχει μέγεθος πέους εντός των φυσιολογικών ορίων.

Επίσης πολλές φορές οι άνδρες συσχετίζουν το μέγεθος του πέους με την ικανοποίηση των σεξουαλικών συντρόφων τους, ωστόσο πλήθος μελετών έχει δείξει ότι η προσωπικότητα του άνδρα και η σεξουαλική τεχνική υπερτερούν το μέγεθος.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να συσχετίζουν το μέγεθος του πέους με την σεξουαλική ικανοποίηση μεταξύ των gay.

Θεραπεία

Διάφορες συντηρητικές θεραπείες αντιμετώπισης της μικροφαλίας έχουν αντιμετωπιστεί κυρίως με συσκευές κενού και συσκευές sretching. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, ενώ οι συσκευές κενού όταν πολυχρησιμοποιούνται μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή του εαστικού ιστού του πέους και να επιφέρουν στυτική δυσλειτουργία. Η πιο απλή επέμβαση φαλοπλαστική είναι η διατομή των πεοηβικών συνδέσμων με τεχνική Y-V. Όταν ο ασθενής είναι παχύσαρκος μπορεί να πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση στο εφήβαιο ώστε να αποκαλυφθεί το “θαμμένο” πέος.

Οι πλέον σύγχρονες τεχνικές υιοθετούν την χρήση μοσχευμάτων. Τα τελευταία χρόνια είχε χρησιμοποιηθεί το λίπος το οποίο επιφέρει αρχικά πολύ καλά αποτελέσματα αλλά σε βάθος χρόνου “μεταναστεύει” (emigration).

Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΡΟΦΑΛΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΙΚΡΙΩΜΑΤΟΣ (SCAFFOLDS). ΤΑ SCAFFOLDS ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΟΥΝ ΩΣ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. ΤΑ SCAFFOLDS ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑ ΖΕΥΓΟΣ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΡΤΟ.

ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΜΕ ΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΛΑΣΗ ΤΑ 3,15εκ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ.

ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΓΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ.